Complementariteit tussen de “auto-delen”-organisaties

Frekwent ontvangen wij vanwege onze leden de vraag hen te helpen met het zoeken naar een vaste carpoolpartner voor het traject woonplaats-werkplaats. Hieronder vindt u ons antwoord hierop:

Wij bieden regelmatig auto-delen niet aan als dienst. VAP heeft tot doel punctuele verplaatsingen te vergemakkelijken, binnen de buurt en zonder voorafgaande regeling.

Wij wijzen ook steeds op de complementariteit “trein – bus – VAP” en wij willen de toegang tot het openbaar vervoer vergemakkelijken door een gezamenlijke rit met de wagen ernaartoe.
Een paar typische situaties zijn:
-  Ik moet voor 3 haltes een gewone Lijn-bus nemen om aan een vertrekplaats van een snel-bus te geraken. Met VAP kan ik rechtstreeks met de wagen tot bij die snel-bus komen.
-  Ik moet iedere dag naar het station maar ik wil daarvoor niet de wagen nemen want mijn partner heeft die nodig. Door mee te rijden met de wagen van een ander VAP-lid kan ik dat dagelijks traject afleggen.
-  Mijn kinderen komen mij opzoeken voor een WE in de Ardennen maar er rijdt geen bus door mijn dorp. Dankzij een VAP-lid geraken zij van het meest dichtbije station tot bij mij thuis.

Er zijn uiteraard verscheidene andere organisaties die regelmatig carpoolen tussen woon- en werkplaats aanbieden. De meest gekende is de v.z.w. TAXISTOP. Het volstaat zich in te schrijven op www.carpool.be en de database van TAXISTOP zoekt voor jou de geschikte partners voor een bepaald traject.

TAXISTOP biedt ook nog andere carpool-diensten aan:
-  naar het buitenland langs www.eurostop.be,
-  naar een evenement langs www.eventpool.be,
-  voor het traject naar school langs www.schoolpool.be.

CAMBIO is ook een deel van TAXISTOP. Bij CAMBIO kan men een wagen huren voor een korte tijd en dit langs www.cambio.be.

Tenslotte biedt TAXISTOP langs AUTOPIA de mogelijkheid aan over te gaan tot het echte “car-sharing” en dit langs www.autodelen.net.

U ziet dus dat de diensten van VAP en van TAXISTOP complementair zijn:
- voor een regelmatig carpoolen bent u welkom bij TAXISTOP,
- maar wordt tevens lid van VAP: door de VAP-sticker aan te brengen op uw wagen toont u duidelijk dat u klaar bent uw wagen op alle mogelijke manieren met anderen te delen !

Overzicht van de site   |   Links   |   Spip   |   Vertige.org