COCAR : carpooling in Vlanderen

Voir en ligne : http://www.cocar.be/

CoCar is een initiatief van het Vlaamse Instituut voor Mobiliteit, Touring, Go Mobile, Be Mobile en de Voetgangersbeweging, dat tot doel heeft een oplossing te bieden voor het dagelijks fileprobleem.

Het is vrij gelijkaardig aan VAP : je moet je inschrijven als lid, er zijn aangeboden en aangevraagde trajecten en er moeten afspraken gemaakt worden. Grote verschillen met VAP zijn dat op de website rechtstreeks de aangeboden en aangevraagde trajecten getoond worden en dat de afspraken langs i-Phone of i-Pad kunnen gemaakt worden.

Daarvoor moet uiteraard de gepaste applicatie gedownload worden en aansluiting bij één of ander sociaal netwerk is nuttig doch niet absoluut nodig. Personeelslid zijn van één van de firma’s aangegeven op de website (vak “Company” bij inschrijving) is eveneens een voordeel maar ook geen echte must. Tenslotte is CoCar blijkbaar eerder gefocust op langere ritten tussen steden en tijdens de gebruikelijke spitsuren.

CoCar probeert de zaken op een meer gesofistikeerde en – wie weet – commerciële manier aan te pakken maar lijkt toch ook weer één van de nieuwe manieren waarop men probeert een oplossing te vinden voor het mobiliteitsprobleem.

Plan du site   |   Liens   |   Spip   |   Vertige.org