VAP en het openbaar vervoer

VAP wil een aanvulling zijn op de netten van de TEC en de NMBS

TEC : Buiten de spitsuren en ver van de hoofdassen laat het aanbod aan bussen niet toe vlot van het ene dorp naar het andere te rijden om boodschappen te doen of naar een afspraak of een sportclub te gaan.
VAP vergemakkelijkt deze verplaatsingen met de hulp van de VAP-chauffeurs die bereidwillig een VAP-voetganger meenemen.
De TEC moedigt ten andere alle initiatieven aan die het aanbod aan openbaar vervoer kunnen vervolledigen. Op de site www.infotec.be is overigens een link naar VAP voorzien.

NMBS : Iedere morgen vertrekken honderden pendelaars alleen in hun wagen om steeds van hetzelfde dorp naar hetzelfde station te rijden. Zij rijden zich vast in verkeersopstoppingen, raken gestresseerd en moeten hopeloos zoeken naar een parkeerplaats dichtbij het station. De stationsparkings worden overigens hoe langer hoe vaker betalend. De indienststelling van het GEN zal de situatie aan diverse stations nog verergeren.
VAP moedigt het korte afstand carpoolen aan op de trajecten tussen de woonplaats en het station.

Gemeenten die reeds een VAP-antenne hebben, worden ertoe aangezet 1, 2 of 3 “VAP-trajecten” uit te stippelen en te markeren. Deze trajecten zijn een aanvulling op buslijnen of zijn gemakkelijke wegen naar het station. VAP raadt de gemeenten aan deze trajecten te vermelden op de mobiliteitspagina van hun website.
_Daarbij moet gespecificeerd worden dat de chauffeurs op deze trajecten de kans lopen VAP-pers te kunnen oppikken.

Overzicht van de site   |   Links   |   Spip   |   Vertige.org