U bent een voetganger

Een VAPPER-voetganger worden, ZEGT U DAT IETS?

Sommige voetgangers hebben een wagen, maar wensen deze niet te gebruiken :

● gebrek aan parkeermogelijkheden, betaalparking, ...
● maakt geen gebruik van de wagen overdag,
● nabijheid van openbaar vervoer

Andere voetgangers hebben geen wagen, maken meestal gebruik van het openbaar vervoer, maar wonen niet altijd dichtbij een metrostation, een treinstation of bushalte.

Een voetganger die VAP-lid wil worden dient zich eerst in te schrijven via het inschrijvingsformulier op de website of de folder. Hij kan zich steeds tegelijk als voetganger en als automobilist inschrijven..

Van zodra de inschrijving voltooid is, ontvangt de VAP-voetganger zijn lidkaart alsook verschillende standaard-bestemmingsborden: Metro, NMBS-station, TEC-station, ... Hij kan ook zijn eigen VAP-boekje samenstellen, inclusief zijn belangrijkste bestemmingen (zie vapper-kit)..

Teneinde door de automobilisten herkend te worden, plaatst de voetganger zich aan de kant van de weg, en toont duidelijk zijn VAP-badge en zijn bestemming met behulp van zijn boekje. Wanneer er een automobilist stopt, stapt hij in de wagen en overlegt met de chauffeur over de uitstapplaats..

De automobilist die de voetganger meeneemt brengt deze laatste zo ver mogelijk al naargelang zijn eigen reisroute. Soms heeft hij verschillende etappes nodig om zijn bestemming te bereiken..

Teneinde alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, is de VAP-voetganger steeds vrij om al dan niet in de auto te stappen van de VAP-automobilist die hem wil meenemen..

Overzicht van de site   |   Links   |   Spip   |   Vertige.org