De Vapper-kit

Ieder VAP-lid krijgt een persoonlijke lidkaart, een VAP-zelfklever en twee folders bestemd om de buren kennis te laten maken met Vriendelijk Anders Pendelen. De andere “carpooling-accessoires” zijn verschillend voor de automobilist en de voetganger.

Online bekijken : Pictos VAP

De Vapper-kit

DE VOETGANGER

De voetganger wordt verzocht zijn bestemming te melden aan de automobilist.
- Daartoe krijgt hij 3 pictogrammen (metro, NMBS-station, De Lijn,...) die hij samen met zijn lidkaart toont aan de automobilistdie die langs rijdt.
- Op deze pagina zijn nog andere pictogrammen beschikbaar (hospitaal, GB, …, zie hieronder).
- Iedere VAP-voetganger wordt ook verzocht zijn eigen bestemmingsborden te maken (shopping center, naam van een straat, van een naburig dorp, enz.)
Wij raden u aan een geplastifieerd foto-album van 10 op 15 cm te gebruiken waarin u alle bestemmingskaarten kan glijden. Zo’n album koopt men voor enkele euro’s in een grootwarenhuis. Andere grotere of kleinere hulpmiddelen zijn natuurlijk mogelijk...
TER HERINNERING: De automobilist die de voetganger meeneemt, brengt deze laatste zo ver mogelijk al naargelang zijn eigen reisroute. Soms zal de voetganger dus meer dan één rit nodig hebben om zijn bestemming te bereiken.
Lijst van pictogrammen voorgesteld door VAP en weldra te downloaden:
Openbaar vervoer:
Handelszaken:
Diverse bestemmingen:

- Openbaar vervoer:

- Handelszaken:


- Diversen: all richtingen


DE AUTOMOBILIST

carton vap

De automobilist ontvangt samen met zijn lidkaart een VAP-zelfklever. Wij vragen hem één van beide duidelijk zichtbaar in zijn wagen aan te brengen zodat hij gemakkelijk kan opgemerkt worden door de voetgangers die aan carpooling willen doen. We raden hem aan de VAP-badge in de rechterbovenhoek van de voorruit te plaatsen, aan de passagierskant... (zoals een inwonerskaart voor een straat). Daartoe krijgt u van ons een zuignap bijgeleverd maar met wat plakband kunt u ook zelf de klus klaren...
We dringen er bij de automobilist op aan zijn VAP-teken steeds duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen: hoe meer VAP-wagens de voetgangers ontmoeten, hoe meer ze geneigd zullen zijn om te “VAP-pen” (zich langs de kant van de weg opstellen om te liften).


VAP-BORDEN AAN DE OPSTAPPLAATSEN

Wij herinneren eraan dat VAP-borden geplaatst werden (of zeer binnenkort zullen geplaatst worden) aan de opstapplaatsen.
De VAP-voetganger plaatst zich dus best bij deze panelen zodat de automobilist hem gemakkelijk kan opmerken. .

INFOPANELEN AAN DE VAP-BORDEN

Onder de VAP-borden worden infopanelen aangebracht zoals diegene die De Lijn en de MIVB plaatsen aan hun stopplaatsen. Deze panelen leggen in het kort uit hoe VAP moet gebruikt worden.

De lijst van de opstapplaatsen is vermeld op de webpagina van iedere lokale afdeling.

Overzicht van de site   |   Links   |   Spip   |   Vertige.org